Coronamaatregelen

Met ingang van maandag 31 mei gaat Zwembad de Vrije Slag ook weer open voor onze recreatieve zwemmers. Ondanks dat we blij zijn dat we jullie weer mogen verwelkomen, hebben we te maken met veel aangepasten richtlijnen in het kader van Corona.Om jullie als bezoekers zo goed mogelijk te informeren hebben we deze Corona pagina in het leven geroepen. Om te teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om onderstaande informatie goed door te nemen voor uw bezoek aan ons mooie complex.

Op deze pagina kunt u alle belangrijke informatie in het kader van corona terugvinden. Mocht u informatie missen op deze pagina, stuur dan een mail naar [email protected], zodat wij deze informatie waar mogelijk kunnen aanvullen.

De laatste wijzigingen aan de lijst van vragen en antwoorden heeft plaats gevonden op 17 mei 2021.

Voor vragen of reacties verwijzen we u graag naar het onderstaande contact formulier, of kunt u een email sturen naar [email protected]

ALGEMEEN

1. Hoe ziet het coronaprotocol van het zwembad eruit?

Het coronaprotocol versie 4.0 van 17 mei 2021 van het zwembad kan je hier terugvinden.

 

2. Op welke informatie is het coronaprotocol van het zwembad gebaseerd?

Het coronaprotocol is ontwikkeld op basis van verschillende informatiebronnen:

 

 

3. Hoe kan ik betalen?

Tijdens het winterzwemmen werken we vanwege corona met een online reserveringsysteem. Hierbij reserveert u via de website voor een bepaalde dag en tijd en rekent u de tickets gelijk online af. 

4. Moet ik reserveren voordat ik kom zwemmen?

Vanwege corona zijn wij nog steeds genoodzaakt het aantal bezoekers op het complex te reguleren. Hiervoor maken wij gebruik van een online reserveringsysteem. Via onze website kunt u aangeven dat u een ticket wil reserveren. Vervolgens selecteert u de dag en tijd waarop u wilt reserveren, vult u uw gegevens in en rekent u de ticket af. Het is ook mogelijk om eerst een 10 of 20 badenkaart aan te schaffen en vervolgens de tickets af te rekenen met de badenkaart. 

Let op! Het is niet mogelijk om meer dan een tijdsblok per dag te reserveren. Ook kunt u maximaal een week vooruit reserveren. Het systeem geeft het zelf aan wanneer een bepaalt tijdsblok vol zit en wat het eerstvolgende beschikbare moment is. 

5. Hoe zit het met het maximale aantal bezoekers?

Voor onze veiligheid en de veiligheid van alle bezoekers hanteren we een maximaal aantal bezoekers van 64 in het Wedstrijdbad. Dit wordt gereguleerd middels onze gastheer/gastvrouw in combinatie met het online reserveringsysteem.

6. Hoe zit het met het gebruik van de toiletten en kleedcabines?

Het is de bedoeling dat u naar het zwembad toe komt met de badkleding onder uw gewone kleding. U kunt als u komt zwemmen geen gebruik maken van de kleedcabines. Na afloop van het zwemmen is dit wel mogelijk. Wel wordt bezoekers vriendelijk verzocht na gebruik de kleedcabines te desinfecteren. Het zwembad stelt hiervoor schoonmaakmiddelen ter  beschikking. De toiletten mogen ook worden gebruikt. Daarbij willen we benadrukken dat wij gasten verzoeken dit zo min mogelijk te doen, uit veiligheidsoogpunt.

 

Winterzwemmen

1. Wat zijn de richtlijnen voor het wedstrijdbad?

Het wedstrijdbad wordt opgedeeld in banen waarbij in iedere baan een eigen tempo geldt. Het tempo wordt aangegeven op borden bij de betreffende baan. Het kan voorkomen dat op bepaalde momenten delen van het Wedstrijdbad zijn verhuurd. 

2. Is het meenemen van speelmaterialen voor in het zwembad (bijvoorbeeld een bal) toegestaan?

Het gebruik van speelmaterialen in het Wedstrijdbad is niet toegestaan. Het bad wordt ingezet voor banenzwemmen en verenigingen. 

Hygiëne en voorzieningen

1. Welke hygienemaatregelen zijn van toepassing?

Op het zwembad gelden dezelfde richtlijnen als op heel veel andere plekken. De specifieke richtlijnen zijn terug te vinden in ons coronaprotocol.

2. Kan ik gebruik maken de kluisjes?

De kluisjes zijn helaas niet beschikbaar voor gebruik. 

3. Is het mogelijk om gebruik te maken van de kleedcabines?

De kleedcabines mogen alleen na afloop van het zwemmen worden gebruikt. Trek dus thuis al uw badkleding aan, voordat u naar het zwembad komt. U kunt uw spullen kwijt onder de partytenten die rondom het Wedstrijdbad zijn gezet. 

4. Is het mogelijk om gebruik te maken van het toilet?

Gebruik van het toilet wordt zoveel mogelijk ontmoedigd. Ga daarom voor uw bezoek aan het zwembad al naar het toilet. In nood zijn de toiletten beschikbaar. Ze worden regelmatig gereinigd.

5. Is het mogelijk om gebruik te maken van de douches?

De douches zijn gesloten voor gebruik. 

6. Welke risico’s lopen we als we gaan zwemmen?

Het coronavirus is onder ons, daar kunnen we niet om heen. Er blijft een risico als je elkaar opzoekt, echter is dit risico, volgens het RIVM beheersbaar.

7. Is het zwemwater veilig om in te zwemmen?

Met inachtneming van de betreffende bepalingen/handvatten uit het protocol is zwemwater in zwembaden veilig om in te zwemmen.

Horeca

1. Wanneer kan ik weer gebruik maken van de horecagelegenheid bij het zwembad?

De horeca is gesloten. 

We hebben geprobeerd de antwoorden zo duidelijk mogelijk te formuleren. We houden ons hierbij aan geldende wet- en regelgeving. De veiligheid voor de bezoekers en het personeel staat voorop. We doen een beroep op uw flexibiliteit en verantwoordelijkheid om dit te respecteren. Indien noodzakelijk is het bestuur/bedrijfsleiding van het zwembad gerechtigd om van bovenstaande zaken af te wijken.

Zwembad de Vrije slag

Adresgegevens:

Langschoterweg 7, 6721MR Bennekom

Telefoon:

0318 – 415 955

E-mail:

[email protected]

Volg ons op social media

Neem contact met ons op

14 + 6 =

© Copyright 2017 – 2020 | Zwembad De Vrije Slag | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy | klachten