Corona informatie

Op maandag 11 mei zijn de deuren van Zwembad de Vrije Slag weer geopend. Ondanks dat we blij zijn dat we jullie weer mogen verwelkomen, hebben we te maken met veel aangepasten richtlijnen in het kader van Corona.
Om jullie als bezoekers zo goed mogelijk te informeren hebben we deze Corona pagina in het leven geroepen. Om te teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om onderstaande informatie goed door te nemen voor uw bezoek aan ons mooie complex.

Op deze pagina kunt u alle belangrijke informatie in het kader van corona terugvinden. Mocht u informatie missen op deze pagina, stuur dan een mail naar info@zwembaddevrijeslag.nl, zodat wij deze informatie waar mogelijk kunnen aanvullen.

De laatste wijzigingen aan de lijst van vragen en antwoorden heeft plaats gevonden op 25 juni 2020.

Voor vragen of reactie verwijzen we u graag naar onderstaande contact formulier, of u kunt een email sturen naar info@zwembaddevrijeslag.nl

ALGEMEEN

1. Hoe ziet het coronaprotocol van het zwembad eruit?

Het coronaprotocol versie 1.5 van het zwembad kan je hier terugvinden.

 

2. Wat is er gewijzigd ten opzichte van het eerdere protocol (versie 1.4)?

Artikel 3a: Houd de door de RIVM voorgeschreven afstanden aan. Dit betekent 1,5 meter afstand voor personen ouder dan 18 jaar.

Artikel 3b: Bij het wedstrijdbad wordt een deel afgezet bedoeld voor zwemmers boven de 18 jaar die banen willen zwemmen. In deze banen dient te allen tijde de 1,5 meter in acht te worden genomen. Volg hierbij de aanwijzingen van het personeel.

Artikel 3l: Is komen te vervallen.

Artikel 3n (versie 1.4)/ 3m (versie 1.5): Betalen bij voorkeur per pin of contactloos. Contant geld wordt geaccepteerd, maar alleen indien er gepast betaald kan worden.

Artikel 6: De plattegrond is vervangen. Hier staan nu ook informatiepunten op aangegeven.

Artikel 7: Lid b, c en d zijn komen te vervallen. In plaats hiervan staat nu in lid b: Toiletten, de kleedruimtes en de douches op het zwembadterrein zijn vrij toegankelijk.

Artikel 9a: De 1,5 meter regel wordt overal toegepast middels dosering en routering. De uitzondering geldt voor kinderen tot en met 18 jaar en personen woonachtig op hetzelfde adres. Daarnaast wordt het totale aantal bezoekers op het complex gereguleerd. Het zwembad hanteert hierbij de stelregel van 1 bezoeker per 10 m2. Hierbij gaan we uit van de totale oppervlakte van het complex (zwembaden, perrons, ligweides, beachvelden en looproutes). Dit komt neer op maximaal 1.750 bezoekers tegelijk op de accommodatie.

Artikel 10c: In geval van reanimatie zijn tijdelijk de criteria aangepast. Nu geldt:

  1. Ga niet reanimeren als je je ziek voelt of iemand in je gezin ziek is of wanneer je tot een hoogrisicogroep hoort.
  2. Volg altijd de instructies van de centralist.
  3. Na reanimatie desinfecteer je handen en polsen.

Artikel 12f: Bij aankomst bij de accommodatie hebben de kinderen de sport of zwemkleding al aan onder de gewone kleding. De kinderen kleden zich uit op de aangeduide plaats.

Artikel 12g: Er is absoluut geen fysiek contact tussen het kind en anderen boven de 18 jaar, met uitzondering van ouder/begeleider.

Artikel 15 b t/m e is vervangen door 15b: Bij het wedstrijdbad wordt een deel afgezet bedoeld voor zwemmers boven de 18 jaar die banen willen zwemmen. In deze banen dient te allen tijde de 1,5 meter in acht te worden genomen. Volg hierbij de aanwijzingen van het personeel.

Artikel 16 vervangen door:

a. Recreatief zwemmen is toegestaan in de recreatieve zones (deel wedstrijdbad, recreatiebad en peuterbad).
b. Groot drijfmateriaal en opblaasmateriaal is niet toegestaan in het water.
c. Iedereen boven de 18 jaar dient zich zowel in als buiten het water

 

3. Op welke informatie is het coronaprotocol van het zwembad gebaseerd? Het coronaprotocol is ontwikkeld op basis van verschillende informatiebronnen:

 

 

4. Als er een lockdown komt, ben ik dan het geld van mijn abonnement kwijt?

Dit is niet ons uitgangspunt. Op het moment dat er een totale lockdown komt, wordt er gekeken naar een passende oplossing voor onze klanten.

5. Kan ik contant betalen?

Het is vanwege de coronamaatregelen alleen mogelijk om per pin, contactloos of gepast contant te betalen.

6. Moet ik reserveren voordat ik kom zwemmen?

Nee, vooralsnog hoeft u niet te reserveren. Houdt hiervoor wel onze website in de gaten. Als het maximaal aantal bezoekers is bereikt mag er niemand meer naar binnen. Dan is de regel van toepassing dat als er iemand het zwembad verlaat er weer een nieuw iemand in mag. Dit werkt hetzelfde als bij winkels.

7. Hoe zit het met het maximale aantal bezoekers?

Voor onze veiligheid en de veiligheid van alle bezoekers hanteren we een totaal aantal bezoekers van 1.750 gelijktijdig op het complex. We laten maximaal 375 bezoekers vanaf 13 jaar toe en 1375 bezoekers van 12 jaar en jonger. Het totaal aantal bezoekers wordt verdeeld over het wedstrijdbad, recreatiebad, peuterbad, de wachtzones en de beachvolleybalvelden. Het aantal bezoekers wordt op drukke dagen middels polsbandjes in de hand gehouden. Deze polsbandjes worden ook ingezet om iedereen zoveel mogelijk de gelegenheid te geven om te zwemmen. We hanteren hetzelfde principe als bij winkels. Als er mensen uitgaan, kunnen er weer nieuwe mensen naar binnen. De bedrijfsleider kan bij te grote drukte besluiten om het zwembad te sluiten, om zo de veiligheid te kunnen waarborgen.

8. Hoe zit het met het gebruik van de toiletten, douches, kleedkamers en kluisjes?

Het is de bedoeling dat je naar het zwembad toe komt met de badkleding onder jouw gewone kleding. Je kunt als je komt zwemmen geen gebruik maken van de kleedkamers. Nadat je hebt gezwommen kan je wel gebruik maken van de kleedkamers om je om te kleden. Wel willen we benadrukken dat wij gasten verzoeken dit zo min mogelijk te doen, uit veiligheidsoogpunt.

De toiletten, douches en kluisjes mogen ook worden gebruikt. 

Recreatief zwemmen

1. Wat zijn de richtlijnen voor het wedstrijdbad?

Bij het wedstrijdbad wordt een deel afgezet bedoeld voor zwemmers boven de 18 jaar die banen willen zwemmen. In deze banen dient te allen tijde de 1,5 meter in acht te worden genomen. Volg hierbij de aanwijzingen van het personeel.

2. Wat zijn de richtlijnen voor het recreatiebad?

Het recreatiebad is bedoeld voor recreatief zwemmen, waarbij iedereen boven de 18 jaar zelf verantwoordelijk is voor het handhaven van de 1,5 meter afstand. Dit is niet van toepassing voor mensen die woonachtig zijn op hetzelfde adres. 

3. Wat zijn de richtlijnen voor het peuterbad?

Het peuterbad is bedoeld voor onze jongere bezoekers. Iedereen boven de 18 jaar is hier zelf verantwoordelijk voor het handhaven van de 1,5 meter afstand. Uitzondering geldt voor mensen van hetzelfde huishouden. 

4. Wat zijn de richtlijnen voor de grasvelden?

Op de ligweides wordt de 1,5 meter afstand in acht genomen voor iedereen boven de 18 jaar. Personen van hetzelfde huishouden hoeven deze afstand niet te bewaren.

5. Is het meenemen van speelmaterialen voor in het zwembad (bijvoorbeeld een bal) toegestaan?

Het gebruik van groot drijf- en opblaasmateriaal is niet toegestaan. 

Hygiëne en voorzieningen

1. Welke hygienemaatregelen zijn van toepassing?

Op het zwembad gelden dezelfde richtlijnen als op heel veel andere plekken. De specifieke richtlijnen zijn terug te vinden in artikel 2 van ons coronaprotocol.

2. Kan ik gebruik maken de kluisjes?

Het is vanaf 25 juni weer mogelijk om gebruik te maken van onze kluisjes. 

3. Is het mogelijk om gebruik te maken van de omkleedhokjes?

De omkleedhokjes mogen alleen na afloop van het zwemmen worden gebruikt. Trek dus thuis al uw badkleding aan, voordat u naar het zwembad komt. Na afloop kunt u wel omkleden.

4. Is het mogelijk om gebruik te maken van het toilet?

Gebruik van het toilet wordt zoveel mogelijk ontmoedigd. Ga daarom voor uw bezoek aan het zwembad al naar het toilet. In nood zijn de toiletten beschikbaar. Ze worden regelmatig gereinigd.

5. Is het mogelijk om gebruik te maken van de douches?

Het is mogelijk om gebruik te maken van de douches. 

6. Welke risico’s lopen we als we gaan zwemmen?

Het coronavirus is onder ons, daar kunnen we niet om heen. Er blijft een risico als je elkaar opzoekt, echter is dit risico, volgens het RIVM beheersbaar.

7. Is het zwemwater veilig om in te zwemmen?

Met inachtneming van de betreffende bepalingen/handvatten uit het protocol is zwemwater in zwembaden veilig om in te zwemmen.

Horeca

1. Wanneer kan ik weer gebruik maken van de horecagelegenheid bij het zwembad?

Vanaf 1 juni is de horeca weer geopend. Sinds 23 juni verkopen wij ook weer patat, snacks en broodjes. Er wordt iedereen verzocht zoveel mogelijk per pin of contactloos te betalen. Gepaste contante betalingen worden ook geaccepteerd. Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen. 

We hebben geprobeerd de antwoorden zo duidelijk mogelijk te formuleren. We houden ons hierbij aan geldende wet- en regelgeving. De veiligheid voor de bezoekers en het personeel staat voorop. We doen een beroep op uw flexibiliteit en verantwoordelijkheid om dit te respecteren. Indien noodzakelijk is het bestuur/bedrijfsleiding van het zwembad gerechtigd om van bovenstaande zaken af te wijken.

Zwembad de Vrije slag

Adresgegevens:

Langschoterweg 7, 6721MR Bennekom

Telefoon:

0318 – 415 955

E-mail:

info@zwembaddevrijeslag.nl

Volg ons op social media

Neem contact met ons op

© Copyright 2017 – 2020 | Zwembad De Vrije Slag | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy | klachten