ENVOZ
Zwembad de Vrije Slag is aangesloten bij ENVOZ. ENVOZ is het opleidingsinstituut voor de Nederlandse Zwembranche. Iedereen die in het zwembad werkt dient goed opgeleid te zijn. Dit komt de kwaliteit en veiligheid van het zwembad ten goede. Zwembad de Vrije Slag werkt daarom alleen met gecertificeerde medewerkers. Daarnaast controleert en beoordeelt ENVOZ ook de kwaliteit van onze zwemlessen. De zwemdiploma’s die uitgegeven worden zijn internationaal erkend door de International Federation of Swimming Teachers Associations (IFSTA).

Erkend leerbedrijf
Ons zwembad biedt gemotiveerde studenten graag de kans om zich te ontwikkelen in de praktijk. Daarom hebben wij ons aangesloten bij SBB, vroeger bekend staand als Calibris. Wij bieden niet alleen kansen aan studenten uit de regio, maar ook aan studenten afkomstig van zwembadopleiders en het hoger onderwijs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alex van Hunen (ZwemNetwerk). Hij is binnen Zwembad de Vrije Slag verantwoordelijk voor de stageplaatsen en begeleiding van studenten. Daarnaast worden regelmatig studenten en scholieren in dienst genomen.

Keurmerk Veilig & Schoon

Zwembad de Vrije Slag, moet net als alle andere zwembaden in Nederland, voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving. Door middel van het Keurmerk Veilig & Schoon voldoet ons zwembad aan de eisen die worden gesteld door overheden en gasten. Met het Keurmerk Veilig & Schoon streeft ons zwembad ernaar om de kwaliteit die wij leveren aan onze gasten verder te verhogen.

Protocol Vrolijk & Veilig
Personeel en gasten van voorzieningen in de publieke zwembaden kunnen te kampen krijgen met overlast en onveiligheid. In het ene zwembad gebeurt dit vaker dan in het andere. De ervaring in Zwembad de Vrije Slag leert ons dat hier niet of nauwelijks sprake van is. Toch hebben wij ons aangesloten bij het Protocol Gedragsregels Zwembaden ‘Vrolijk en Veilig’. Dit protocol is inmiddels in dertien politieregio’s ingevoerd en er zijn circa 450 zwembaden bij aangesloten. Bezoekers die zich agressief gedragen jegens personeel, medewerkers of bezoekers kunnen volgens de afspraken, al dan niet met behulp van politie, uit het zwembad worden verwijderd.

Deel ons op Social Media