Energie en milieu

Er wordt innovatief en toekomstgericht omgegaan met energie en milieu. Dit geldt voor alle facetten van Zwembad de Vrije Slag, van het opwarmen van het zwembad tot onze eigen waterbron. Zwembad de Vrije Slag maakt sinds 2017 gebruik van zonnecollectoren om daarmee ons zwemwater te verwarmen. Naast aangename temperaturen dragen deze ook bij aan een beter milieu. We besparen enorm op fossiele brandstoffen. Ons water verwarmen mer zonne-energie scheelt bovendien veel CO2-uitsloot.

Wist u dat Zwembad de Vrije Slag en overigens alle zwembaden in Nederland, voor elke zwemmer minimaal 30 liter zwembadwater per dag moet verversen? Dus water wegspoelen dat is opgewarmd en nieuw vers koud water toevoegen? We reinigen het zwembadwater 24 uur per dag door middel van zandfilters. Het water van het zwembad wordt gefilterd én verwarmd tot minimaal 22 graden Celsius.

Om ons zwembad te vullen maken we daarnaast geen gebruik van leidingwater, maar van ons eigen bronwater dat uit de bodem onder het zwembad wordt gehaald en is dijkzij de natuurlijke filtering altijd schoon.

Toegankelijkheid (mindervaliden)

Zwembad de Vrije Slag is uitstekend toegankelijk voor mensen met een beperking, zowel individueel als in groepsverband. Er is dicht bij de ingang een ruime parkeergelegenheid met gehandicapten parkeerplaatsen. De entree is goed bereikbaar en de gehele accommodatie is drempel vrij. Ook is er een kleedcabine aanwezig speciaal ingericht voor mindervaliden. In deze kleedcabine bevinden zich een toilet, douche, wastafel en ruimte om u om te kleden.

In het zwembad zelf is een trap aanwezig die minder steil afloopt dan een gemiddeld zwembadtrap. Daarnaast hebben we een speciale invalidenlift om het hoger gelegen wedstrijdbad te bereiken. Met deze lift kan ons zwembadpersoneel u naar het hoger gelegen wedstrijdbad helpen. De lift heeft een bankje waarop u kunt zitten en waarmee u langzaam naar boven gaat.

Een beperking of handicap hoeft daarom geen handicap te zijn om van zwemmen te genieten. Iedereen die wil, kan en mag zwemmen kan bij ons terecht.

Deel ons op Social Media