Over ons

Alles wat je moet weten over zwembad de Vrije Slag

Stichting Zwembad Bennekom

Het zwembad is opgericht in 1969 door een groep Bennekommers. Er is destijds door giften, collectes en allerlei acties geld bijeengebracht, waarna met wat extra steun van de gemeente het zwembad kon worden geopend in augustus 1969.

De gemeente subsidieert de Stichting Zwembad Bennekom om er zo mede voor te zorgen dat vele duizenden bezoekers kunnen blijven genieten van een schitterende accommodatie. De Stichting heeft een stichtingsbestuur. De doelstelling van het stichtingsbestuur is erop gericht om de bezoekers een gezond en sportief verblijf te bezorgen.

Naam Functie
Henk van den Oever Voorzitter
Hans Hiensch Penningmeester
Janne van Bree Secretaris

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Er wordt innovatief en toekomstgericht omgegaan met energie en milieu. Dit geldt voor alle facetten van Zwembad de Vrije Slag, van het opwarmen van het zwembad tot onze eigen waterbron. Zwembad de Vrije Slag maakt sinds 2017 gebruik van zonnecollectoren om daarmee ons zwemwater te verwarmen. Ook maken wij sinds dit seizoen gebruik van warmtepompen om ons wedstrijdbad te verwarmen. Naast aangename temperaturen dragen deze ook bij aan een beter milieu. We besparen enorm op fossiele brandstoffen. Ons water verwarmen met natuurlijke energie scheelt uitsloot.

Wist u dat Zwembad de Vrije Slag en overigens alle zwembaden in Nederland, voor elke zwemmer minimaal 30 liter zwembadwater per dag moet verversen? Dus water wegspoelen dat is opgewarmd en nieuw vers koud water toevoegen? We reinigen het zwembadwater 24 uur per dag door middel van zandfilters. Het water van het zwembad wordt gefilterd én verwarmd.

Om ons zwembad te vullen maken we daarnaast geen gebruik van leidingwater, maar van ons eigen bronwater dat uit de bodem onder het zwembad wordt gehaald en is dankzij de natuurlijke filtering altijd schoon.

Envoz

Zwembad de Vrije Slag is aangesloten bij ENVOZ. ENVOZ is het opleidingsinstituut voor de Nederlandse Zwembranche. Iedereen die in het zwembad werkt dient goed opgeleid te zijn. Dit komt de kwaliteit en veiligheid van het zwembad ten goede. Zwembad de Vrije Slag werkt daarom alleen met gecertificeerde medewerkers. Daarnaast controleert en beoordeelt ENVOZ ook de kwaliteit van onze zwemlessen. De zwemdiploma’s die uitgegeven worden zijn internationaal erkend door de International Federation of Swimming Teachers Associations (IFSTA).

SBB

Ons zwembad biedt gemotiveerde studenten graag de kans om zich te ontwikkelen in de praktijk. Daarom hebben wij ons aangesloten bij SBB, vroeger bekendstaand als Calibris. Wij bieden niet alleen kansen aan studenten uit de regio, maar ook aan studenten afkomstig van zwembadopleiders en het hoger onderwijs.

Vacatures

Interesse in een baan bij Zwembad de Vrije Slag. Neem dan contact op met ZwemNetwerk. Zij verzorgen al het personeel bij het zwembad. ZwemNetwerk is te bereiken via [email protected] Voor actuele vacatures, kijk dan op www.zwemnetwerk.nl.

Zwembad de Vrije slag

Adresgegevens:

Langschoterweg 7, 6721MR Bennekom

Telefoon:

0318 – 415 955

E-mail:

[email protected]

Volg ons op social media

Neem contact met ons op

10 + 6 =

© Copyright 2017 – 2020 | Zwembad De Vrije Slag | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy | klachten